<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=88557&amp;fmt=gif">
Gebruiken SRXP sinds

2012

Maritieme sector

Transportation

Implemented by

Human resources

Employees

5000+

Solar Boat Team 2

“Door dit inefficiënte proces besloten wij, ook op het gebied van declaraties, een andere koers te gaan varen."

Getinsight

Save time

Getinsight

Cut costs

Getinsight

Smooth integration

Getinsight

VAT compliance

Solar Boat Team

Bij het bouwen van de zonneboot staat efficiëntie hoog in het vaandel. Zo ook bij hun declaraties. Voor SRXP verliep dit nog erg handmatig. Sinds 2012 heeft Solar Boat besloten om ook op het gebied van declaraties een andere koers gaan varen. Lees hier hun verhaal.

Wie is Melissa Oremans?

"Mijn naam is Melissa Oremans en ik ben financial manager bij het Solar Boat Team. Als Financial Manager ben ik verantwoordelijk voor de inkomsten en uitgaven van het Solar Boat Team. Daarbij zorg ik niet alleen voor de acquisitie van partners en het opstellen van de begroting, maar ook voor het bijhouden van de boekhouding."

Wat doet het Solar Boat Team?

"Het TU Delft Solar Boat Team is een Dreamteam van de TU Delft. Ons team bestaat uit 19 ambitieuze studenten van zeven verschillende faculteiten aan de TU Delft. Samen met onze partners werken wij aan de volgende stap in de scheepvaart: duurzaam varen. In een jaar tijd ontwerpen, produceren en testen wij samen een duurzame zonneboot, waarmee we aan het eind van het jaar een race afleggen.

Afgelopen jaar hebben wij als eerste Nederlandse team ooit meegedaan aan het wereldkampioenschap voor offshore zonne- en elektrische boten, waar wij het onmogelijke hebben gedaan: wereldkampioen worden."

Hoe declareerde Solar Boat vóór SRXP?

"Efficiëntie staat bij het Solar Boat Team hoog in het vaandel. Zo ook bij het regelen van onze declaraties. Voor SRXP verliep dit nog erg handmatig. De één leverde declaraties aan via een zelfgemaakt formulier met daarop een korte uitleg van wat ze hadden gekocht en waarom, de ander deed dit via Whatsapp en weer iemand anders via de e-mail. Al deze verschillende kanalen maakte het declaratieproces nogal onoverzichtelijk en tijdrovend voor de administratie.

Ook was het lastig om te achterhalen onder welk grootboeknummer de uitgave hoorde, waardoor ik nog een extra keer langs de declarant moest om te vragen waar de uitgave vandaan kwam. Dit kostte beide heel veel tijd. Door dit inefficiënte proces besloten wij, ook op het gebied van declaraties, een andere koers te gaan varen."

Hoe declareerde Solar Boat vóór SRXP?

"Met SRXP maken medewerkers een foto van de bon en vullen de bijbehorende declaratiegegevens, zoals een grootboeknummer, in via een app op hun telefoon. Hierdoor hoef ik als finance manager geen extra keer langs om te achterhalen waar de uitgave vandaan komt.

Ook heb ik geen last meer van verschillende declaratiestromen, omdat alle declaraties in één digitaal overzicht terecht komen en ik ze vanuit daar in één keer kan verwerken en exporteren. Kortom, een stuk efficiënter."

Waarom SRXP?

"De belangrijkste reden om te kiezen voor SRXP is de gebruiksvriendelijkheid. De teamleden hoeven niet meer langs onze werkplaats om declaraties aan te leveren, maar declareren eenvoudig via de app op hun telefoon. Ook bespaar ik op de finance afdeling super veel tijd, omdat ik niks meer handmatig hoef te verwerken.

Een ander leuk weetje is dat SRXP hun eigen declaratiesysteem sponsort. Zo besparen wij veel geld en tijd, die wij weer in onze boot kunnen steken!

Op naar het volgende kampioenschap!"